Friday, March 25, 2016

Emsflower Erlebnispark - kuidas me troopikamajas ja lillede "tootmist" vaatamas käisime





Liblikamaja! Minu üks unistustest läks täide. Kahjuks ei lasknud Säde mul seda pikalt nautida, aga NII LAHE! Nii palju ja nii suured liblikad.
Gerberate kasvandus, näiteks.




Meist umbes pooletunnise autos6idu kaugusel on selline uskumatult suur aiakeskus, kust on v6imalik absoluutselt igat sorti taimi ja kaunistusi endale aeda osta. Selle k6rval on veelgi suurem hoonete kompleks, mis enamasti suurtest hallidest koosneb. Seal kasvatatakse lilli ja juurvilju, mis siis igale poole Euroopas laiali saadetakse. Firma on oma taimedealast teadmist hästi ära kasutanud ning nii on neil ka üks suur troopikamaja kalade, papagoide, liblikate ja erinevate lindudega. Siia sinna väikesed istumisnurgakesed kose ääres. Eelmisel nädalavahetusel tähistas firma oma 10. sünnipäeva ning avas oma muidu suletud uksed huvilistele. Sissepääs troopikamajja oli samuti tasuta, siin-seal tehti muusikat ja jagati lastele 6hupalle. Me ei pidanud pikalt m6tlema, s6itsime kohale ning heitsime pilgu peale. Neil on ise s6itvad masinad, mis väikeseid istikuid ühest kohast teise viivad! Meetritejagu lilli ja tomateid, paprikaid, suvik6rvitsaid...
Kuna me reklaamisime seda väljas6itu Sädele kui v6imalust suurt mänguväljakut külastada, pidime me l6puks ka sinna minema. Ja no oi kui suur see oli. Ma ronisin seal isegi ning lasin Sädega liugu (elusees pole nii suure liumäe peal käinud!), kuni üks poiss temaga peadpidi kokku "ronis" ja kogu mäng suurte pisarate ja ilma vabanduseta l6ppes. Poiss pani nii kiiresti plehku, et ma ei j6udnudki emal6vi mängima hakata.

No comments:

Post a Comment