Tuesday, March 21, 2017

Ikka need probleemid korteriga

Siin on sellest aastast suitsuandurid kohustuslikud. Jull siis kuskil kuu aega tagasi kirjutas meie korterit omavale firmale (me elame ju sellises koledas korterimajade kompleksis), et jou, siiani keegi midagi teinud pole, tahaks aga neid andureid. Sai muidugi väga pahase kirja vastu, et temal pole mingit 6igust sellist asja n6uda (ajuvaba, sest tegelikult on ikka küll, kui seadus n6uab andureid), aga ära orgunniti. Paar nädalat tagasi seisis uksel silt, et 21. märtsil tuleb paigaldaja anduritega, olgu me 8-14 ajal kodus. Ahah, okei. See on ju peaaegu terve päev :D Viisin siis Säde lasteaeda ja kükitasime Johanniga kodus. Kell 11 oli töömees platsis ja m6ne minutiga 5 andurit laes, jess.
Selle korteri kohta veel niipalju, et meil oli ju detsembris suur draama, sest meie soojaarve t6usis järsku 70 pealt 300 peale. Jull läks sellega juristi juurde (spetsiaalselt üürnikele m6eldud organisatsioonis, ei tule eestikeelne s6na meelde :P ) ja kokkuv6ttes saime teada, et nad arvutasidki valesti ja jääb hoopis 100 euro peale. No palun öelge mulle, kuidas on v6imalik nii valesti arvutada, et "kogemata" 200 eurot rohkem saab.
Julian on nii vihane selle korteri peale, tahab jälle kolida, hehe. Aga no ega me niipea kuskile siit saa. Lasteaed ja päevahoiutädi ju siin. Paneb aga ikka imestama, mis trikke ja valetamist siin on. M6ni ime, et iga teine aastat kokkuv6ttev arveldus (Nebenkostenabrechnung) vale on.
Praegu tegeleb see jurist veel selle maksmise asjaga, sest et ta teavitas firmat, et me ei maksa teatud summat, mis me 2015 eest juurde maksma peame, seni kuni nad talle majahoidja töö kohta infot ei anna. Nimelt peame me ju ka majahoidja töö eest maksma - sinna kuulub siis maja ja aia korrashoid. Kahjuks on kedagi siin askeldamas näha vaid umbes 4 korda aastas. Enamasti on see mingi mees, kes muru niidab, maja ees polegi enam muru tegelikult, vaid sammal ainult. Niidab siis sammalt ja selle vahel kasvavaid vahtrapuukesi, mis seemnetest kasvada üritavad. Eelmine aasta nägin kord mingeid noori kutte maja taga lehti riisumas. Majahoidja on meil aga naisterahvas. Kes muide eelmise aasta uputuse ajal hoopis salaja puhkusel oli, nii et firma sellest midagi ei teadnud. Seisis kelder ju nädal aega vee all.
Tsirkus, noh. Eriti kuna Jullilt v6eti arvelt see summa ikka maha, mida me esialgu maksma ei pidanud. K6ik venib siin nagu tatt, ei tea kas ongi tavaliselt nii v6i pole meil lihtsalt firmaga vedanud. Ma ei mäleta, kas mainisin kuidas vannitoas seina parandati - värv koorus maha nimelt. Ja töömees, kes siis ka mingi omanik seal firmas on, kleepis lihtsalt uued kipsplaadid peale. M6nesm6ttes ootan juba, et nendega ka midagi juhtuks, siis ehk tuleks keegi neid maha v6tma ja ma näeksin, mis seisus sein tegelikult on.

Okei, päkapikk ei taha enam magada. Peab asjalikuks hakkama. Tsau!

No comments:

Post a Comment