Saturday, October 8, 2011

Ein wenig übers Essen..

Toidust veel veidi. Tüüpiline on süüa friikaid majoneesiga ja sinna juurde praevorsti leiva ja sinepiga. Igal laadal-turul ja väliüritusel on putkad püsti iga nurga peal, muudkui osta ja söö end paksuks. See pluss pidevat saiakesed võivad vabalt olla põhjuseks, miks siin rohkem ülekaalulisi naisi on... "Currywurst" on siiski veidi parem, kui järgmine kord näen, teen pilti.
Meil on tihtipeale probleeme leiva ära söömisega. Kuna sakslased otseselt leiba nii palju ei söögi, siis ei ole Julian ka sellega väga harjunud. Siin süüakse ju rohkem saiakesi ja kukleid (Brötchen). Nii ma siis otsustasin, et kui suurem kogus leiba mõneks ajaks seisma on jäänud, siis teen pigem küüslauguleivakesi. Nii ei lähe leib raisku ja midagi head näksimiseks on ka olemas :)
Üks päev otsustasime Oktoberfesti auks midagi Baierimaale tüüpilist süüa. Ütlen kohe ausalt välja, et "Weißwürstchen-id" on minu arvates lihtsalt kohutavalt vastikud, aga see-eest soolased kringlikesed ("Brezels") võiga on täitsa head. Ja see sinep pole ka mu teema, olgugi, et see magus on. Jube hea, et ma ikka lõunapool ei ela.

Ühest väga heast "rahvuslikust" toidust panin pildi juba üle-eelmisesse postitusse. Reibekuchen - meie jaoks ehk kartulipannkoogid. Ja enamasti süüakse neid ühte teatud sorti õunamoosiga. Alguses pani see mind küll kulmu kortsutama, et kuidas sööd midagi soolast magusaga, aga nad on nii head! Rasvased küll, aga kui ainult paar korda aastas süüa, siis võib ikka ;)

No comments:

Post a Comment