Tuesday, February 21, 2012

"Helau!" siin ja "Helau!" sääl - ehk kuidas Marion ootamatult haigeks jäi.

Düsseldorfi ei läinud ja Kölni minemiseks otsustasin, et 7:00 on liiga vara ärkamiseks, seega - ei läinud. Pole hullu, karnevali jagus mujalegi. Ja olen ma siis vanaks jäänud v6i üritan lihtsalt oma suurt hirmu purjus rahvamasside ees maha suruda ja ära peita, aga rahulikumalt seda tähistada ongi parem. Pühapäeval olime siis kodulinnas, ilm oli üllatav. Tundub, et nad olid Ilmataadiga kokkuleppe teinud, sest kaks tundi enne rongkäigu algust sadas lörtsi ja taevas oli tumehall. Siis aga tuli päike välja ja üles vaadates oli ainult sinist näha. Rongkäik ("Umzug") ise oli lühem ja väiksem kui eelmisel aastal. Kahe tiiru asemel tehti ainult üks, ehk kardeti, et taevas uuesti luugid lahti teeb, ei tea.
Esmaspäeval (eile, toim.) otsustasime Münsterisse s6ita, sest kui Kölni minemiseks liiga laisad oleme, siis Münster on ümberringi suurim linn, kus üldse midagi tähistada. Rongkäik kestis tervelt 2,5 tundi ning ma pole üldse kindel, kas nad teise ringi ka tegid, sest peale esimest ringi jooksime me uuesti rongile varbaid ja s6rmi soendama. Ilm oli tuulisem ning päike ei ilmutanud esimesed poolteisttundi üldse elumärke. Aga vot see oli vinge, paljud ühingud/ühendused olid Hollandist kohale s6itnud (m6ned neist okupeerisid hommikul pool rongi) ning nende "liikuvad lossid" olid ikka t6elised kunsttükid. Kui sakslased loopisid oma tava kohaselt kommi ja nänni ning seisid niisama meist k6rgemal kaunistatud rekka peal, siis hollandlased olid terved stseenid, ruumid ülesehitanud. 6udustetoad ja liikuvad autod. Keegi ei loopinud komme, aga neid niisama vaadata oli ka paras elamus. L6pupoole läksin peaaegu marru, sest ma ei talu südapäeval purjus ringikooserdavaid noori üldse. Mind ajab kohutavalt närvi ka asjaolu, et sellistel "pereüritustel" (sest komme koguvad ju enamasti lapsed seal) rahvas niisama teiste keskel suitsetada ja alkoholi juua tohib. Aga sellesse ma vist ei tohi laskuda, muidu suudaksin vist lehekülgede viisi kiruda ja vanduda ja argumenteerida. Näiteid on kuhjaga. Eriti ajas segadusse asjaolu, et selleaastase rongkäigu p6hiidee oli "Voll ist Out", mis on kampaania alkoholijoomise vastu. Autod selleteemalisi kleepekaid täis kleebitud kuid ometi viskasid nad peotäite viisi komme ja lilli ja mänguasju minu selja taga laaberdavatele "tüüpidele", kes laste vahelt pidevalt läbi lipsasid, viinapudel käes, et autodele lähemale saada ning punaseid roose lunida. Sellest ei saa ma aru, absoluutselt. Lapsed aga on kas imearmsad v6i siis kurjad haid, kes üksteise käest - ka täiskasvanute - komme ära rebivad :)

Julian oli oma Anonymous´e maskiga ning paljud noored kisasid talle järgi "Jeee, wuhuuu, ACTA!", mitte et see mask algselt tegelikult midagi muud sümboliseerib. Aga noh, las nad olla :)




SIIN on rohkem pilte.

Edit: P.S. Münsteris olevat kokku 90 000 ringis rahvast olnud, vingee!

No comments:

Post a Comment