Friday, February 3, 2012

No tere talv!

Jah, nii ongi. "Külmaks" läks. Tundub, et see üle Euroopa liikuv külmalaine ka meist puutumata mööda minna ei saa. Nii on miinuskraade juba terve nädala jagunud ning vaesed kevadekuulutajad on kindlasti suures hämmingus. Eelmisel nädalal alles ju hakkasid krookused ja lumikellukesed oma päid mullast välja pistma. Nüüd aga maa külm ja jäine tuul sasib varastes pungades oksi.

Huviga ootan ning jälgin, mis edasi saab. Kuu l6pus on juba karneval ning ei tahaks just jäise tuulega 6ues olla. Aga ilm on muutlik, suure t6enäosusega kaovad need miinuskraadid niisama kiiresti ja ootamatult kui nad ka tulid.

Eile 6htul kella neljast kuni ööse kella kolmeni (umbes) olime me ära ning tegime "filmi". S6ber v6tab osa lühifilmide v6istlusest, kus teema väljakuulutamise hetkest teisipäeval anti k6igile 99 tundi aega kontsept välja m6elda, filmida ning see omakorda korralikuks 99-sekundiliseks filmiks kokku l6igata. Homme (laupäeva) pärastl6unal on tähtaeg. Nii kutsuti meid siis nö peaosatäitjateks. Filmimisprotsess ise oli päris ekstreem - stseenid filmiti -12 kraadises garaazhis/kuuris ning mul oli soojustuseks ainult üks pusa seljas. Julianil läks "veel kehvemini", tema pidi ikka öö otsa kinniseotuna toolil istuma. Ma siis toimisin kui tema isiklik soojendusmeeskond - iga pausi ajal kuumakott seljale, kindad kätte, müts pähe, magamiskott/pleed/mantel ümber/peale/jalgadele. Varbaid ahju ees üles soojendades ei kahetsenud üldse. Eks näis, mis sellest välja tuleb; autorid olid natuke... hm, kuidas nüüd öeldagi... sürri/imeliku loo välja m6elnud.

SIIN on konkursi ametlik kodulehekülg. Huvi korral saab eelmise aasta v6idutöid ka vaadata. :)


No comments:

Post a Comment