Saturday, September 11, 2010

Kodupesa

Uudised koduteemadel! Kuulake hoolega, ma teen lühidalt, sest olen supervässu ja tahan kerra pugeda. Mul pikk nädal selja taga olnud ja homme kavatsen lõunani magada. Aitäh! :)

Esialgne plaan kebabiputka ja baari peale (milline fantastiline võimalus!) kolida imeilusas keskaegses linnas nimega Burgsteinfurt jäi ära. Kuna nädala alguses käisime me linna ajalehetoimetuses laupäevasesse lehte kuulutust panema, siis täna saimegi paar uut pakkumist. Sobivalt kõlavas käisime hommikul maad kuulamas ja vaatamas nind armusime ära. Kahju küll tollest ilusast munakivitänavatega linnast loobuda, kuid oleme selle kõrval, mitte kaugel samuti ilusas kohas. Steinfurt. Rongijaam on 5 minuti jalutuskäigu kaugusel, mis on meile kõige olulisem, kuna kooli liigume üks ühes, teine teises suunas just selle transpordivahendiga.
Elama hakkame katuse all, meil on kolm tuba pluss vannituba pluss pisi-pisike kööginurk. Maja ise on 2,5 korrust, seal elab üks supervinge 60+ aastane 13 lapse ema, kes on muuseumi kuraator ja uskumatult tore inimene. Kuna teda peaaegu kunagi kodus pole ja maja suur ja meil on oma sissepääs, siis oleme me ISE. Ei ole mingit hirmu, et majaperenaine kogu aeg kuskil tiirutab ja luusib. Talveaed on lisaks tavalisele aiale, kus saab ka grillida ja niisama ilusa ilma korral istuda.
Korter ise (kogu pööningukorrus siis) on tühi, kööginurgas on tööpind (arbeitsplatt, ma pakun) ja kraanikauss olemas, mis on super, sest meie kebabiputka pealses korteris polnud isegi seda. Nüüd vaja ainult odavalt pliit ja külmkapp leida. Väikesed, meile kahele suuri vaja pole.
Käisime ehituspoes ja ostsime valge värvi ära juba, sest tuba, mille me magamistoaks teeme on üleni ROHELINE. Seda me natuke muudame. Algaval nädalal võtame Juliani onult asjade vedamiseks käru ja hakkame kolima. Voodi ja diivani ja kappidega. Kui mult täna küsiti, et mis värvi ma elutuba tahan, siis jäin küll nõutult vahtima. Et nüüd peabki hakkama valima ja otsustama. Huhhh!
Aga tasapisi poeb väike elevus sisse. Ja kui esmaspäeval küsin kassivõtmise kohta ja jaatava vastuse saan, siis on elu veelgi ilusam. Saan oma uues kodus juba järgmisel kuul muffineid küpsetada ja kiisut paitada ehk. Wie schön.

Olgu, eks esmaspäeval hakkame pihta koristamise, pakkimise ja värvimisega. Hoian teid asjadega kursis siis ;)

2 comments:

  1. Super, Edu Teile!:)

    M&M :D ehk siis sõdurpoiss Martin ja väike-Mari

    ReplyDelete
  2. nii äge:)
    Steinfurt, Steinfurt...pean kohe kaardi pealt järgi vaatama:)

    ReplyDelete